Tuesday, September 20, 2011

mengapa??????

Aku bersyukur kepada tuhan yang memberikan aku kebahagiaan hidup. Aku sentiasa bersyukur atas segala nikmat yang dikurniakanNya. Aku tahu aku tidak pernah menjadi manusia yang sempurna di mataNya. Namun aku sentiasa mencuba.

Dugaan Mu padaku kali ini yang paling adalah paling berat yang ku rasakan. Kebahagiaan yang kau berikan hanya seketika. Di saat kurasa aku akan menemui bahagia yang sebenar, Kau memberikan ku dugaan yang berganda.

Walaupun aku masih tabah tapi mungkin juga aku akan retak. Menelan penderitaan perasaan ini bagai api yang membakar di dalam dada. Aku cuba memberikan senyumanku seikhlas munkin kepada semua mata yang memandang ku. Biarlah isi di dalam dadaku semakin hangus terbakar.

Jika inilah suratan kebahagiaan yang aku terima, aku tetap bersyukur kerana telah memberikan aku merasainya walau seketika. Aku perlu meneruskan perjalanan hidup ini. Aku telah tiada masa untuk meratap hiba. Aku telah lali dengan semua itu. Aku tetap percaya kepada takdir yang kau janjikan. Sebagagaimana takdir yang sedang aku rasakan sekarang...


No comments: