Friday, January 16, 2009

kongsi sikit....Tidak keruan rasa pagi ini. Aku telah pun ke kebun aku ( kebun? Boleh ke dinamakan kebun ) Okeylah. Sebenarnya baru nak buat kebun. Dah seminggu aku cangkul dan nak tanam sayur. Namun boleh dikatakan sebagai proses permulaan.

Sebenarnya aku jemu juga tak ada kerja waktu pagi ini. Aku kerja petang. Biasanya pada hari lain kecuali Jumaat, aku pergi agak awal. Walau bagaimanapun, sebelum ke sekolah, aku akan menarah tanah dan menyangkul sedikit kat kebun. Untuk keluar peluh. Sihat juga badan nanti.

Esok lepas subuh, nak hantar adik aku Min, balik Pahang. Boleh tahan juga dari seberang Perai ke Pahang. Ahad kembali ke Penang. Okeylah. Ling pun ada sekali. Taklah jemu sangat. Hilang juga letih bila ada orang untuk berbual.

Hari ini jiwa aku agak tenang sikit. Walaupun semalam aku agak tak selesa dengan sikap sesaorang, tapi aku kawal saja perasaan aku. Maklumlah. Tahun 2009, azam aku ialah tenang dan bahagia. Namun aku paling perlukan kesihatan yang baik. Kalau bahagia, tenang pun; kesihatan tidak begitu baik, kat mana bahagia dan tenang pulak!
Jiwa ku tertanya-tanya.......

No comments: